Защо понякога саботираме себе си?

  • 0
00043735

Защо понякога саботираме себе си?

Tags : 

В енергийната психология това се нарича „специфични психологически обрати” и означава няколко неща.

Понякога усещаме, че колкото и да се стремим към нещо, колкото и да мотивираме себе си, за да го постигнем, колкото и да сме убедени, че то е нещо добро за нас и близките ни, нещата сякаш се „закучват” на най-неочаквани места и просто не се получават.

Склонни сме да го обясним с липса на шанс, лош късмет, даже „лоши очи”. Друг път, след поредни неуспешни опити да постигнем успех в бизнеса, отношенията или нещо друго, се чувстваме като пълни неудачници, обвиняваме себе си или другите и много рядко се сещаме, че може да има една част от нас, която просто не позволява да имаме, или правим хубавите неща, които искаме.

Разбирате ли, работата е там, че ние сме многоизмерни, многопланови и многофункционални същества и се състоим не от една, а от много части. Това са различни проявления на нашия „Аз”, които понякога се намират в пълно противоречие помежду си.

И сега си представете тези части, ако така ви е по-лесно, като личности, като няколко души, които се намират вътре във вас. Един екип, който е необходимо да бъде абсолютно единодушен, за да се осъществи какватo и да е добра промяна във физическия план.

Вие може да се стремите към финансов успех и да правите всичко, което знаете и можете за това, но едно от вашите вътрешни същества, вероятно изглеждащо като малко дете, много добре помни как някой от родителите ви е повтарял често, примерно следните думи или подобни на тях:

„Богатите са крадци и мошеници. Заслужават всичките да ги натикат в затвора.”Или „Парите не растат по дърветата” (тоест не идват лесно), или „Не ми трябват на мене много пари. Искам да си спя спокойно”- подразбира се, че те носят безсъние и стрес.

И сега тази част от вас, живеейки с това убеждение, никога няма да позволи да „пострадате”, имайки много пари.

Тези вътрешни същества са представени и от различните аспекти на енергийната система у вас, която на практика свързва всички ваши емоционални състояния, убеждения и вярвания с различните органи и части от тялото. И ако тръгнете по обратния път – от видимата част- вашето тяло, към невидимата-вашата енергия и убеждения, може би ще успеете да успокоите онова малко, уплашено за благополучието ви същество и тъй като страхът като емоция „живее” в бъбреците, чрез точките К 27 (намират се във вдлъбнатините под ключиците) примерно потупвайки по тях, може да и произнасяте подходящо утвърждение, че сте в безопасност и че не е страшно да разполагате с много пари. Това е просто един пример за специфичен психологически обрат, свързан с парите, иначе, вариантите могат да бъдат много. Специфичните психологически обрати се коригират с определени енергийни техники, като потупвания, докосвания до определени точки, някои движения на очите и др.

Освен специфичните, съществуват и масивни психологически обрати, които са свързани с темата за щастието. Те са убеждения от рода на „ Не заслужавам да бъда щастлив”, „Не е добре за другите, ако аз съм щастлив”, „Ще загубя част от своята идентичност, ако бъда щастлив” и други.

Откриват се с помощта на лесен енергиен тест, тези, които искат, могат да го усвоят на онлайн курса в два модула „Техники за енергийно балансиране чрез системата от меридиани”. Тестът е един от основните инструменти в енергийната психология. Съответно, обратите могат да бъдат и коригирани, пак чрез нейните методи.

Така, например, ако изпитвате самосъжаление, имате склонност често пъти да се оплаквате и жалвате, което причинява дисбаланс в меридиана на белите дробове, тъй като именно той е свързан с този тип емоции, бихте могли да потупвате палеца от външната страна на нокътното легло, там е крайната точка на този меридиан, и да използвате утвърждението „Аз съм смирен, толерантен и скромен.”

Скоро ще забележите, че по-свободно дишате и съчетано и с други ефективни енергийни техники, може да освободите себе си от самосъжалението и да внесете повече радост в своя живот.

Енергийната система е с нас от преди да се родим, доказано е, че първо възниква тя, като един вид енергийна матрица и впоследствие около нея се появяват органите и другите физически структури.

Убедена съм, че тя е тук, за да ни подкрепя, да помага за нашето изцеление и добруване и, да, колкото по-добре се разбираме с нея, толкова по-здрави и щастливи ще живеем.  

Вижте още:

Безплатен уебинар „Енергийни техники за спокойствие“, 4 ноември

Запис от уебинара „Енергийната система в нас – извор на здраве“

Онлайн видео курс в два модула „Техники за енергийно балансиране чрез системата от меридиани“, 12 ноември

 

Курс по СУ ДЖОК – I ниво Пловдив, 8 ноември

Семинар „Изкуството да вземаме правилни решения“

27 – 29 ноември, Боровец

FACEBOOK(1) ОНЛАЙН КУРС ПО СУ ДЖОК СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА МЕСЕЦА

СТАТИИ

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)

Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

 

книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

 

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(1)

Споделете чрез бутончето, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!