Онлайн видео курс по цветотерапия (в три модула) – видео

szivarvany

Скъпи приятели, добре дошли на онлайн курса по цветотерапия.

За по-добър резултат от нашия курс, ви предлагам следния „начина на употреба”.
Най-напред изгледайте видеото, после прочетете статията под него и накрая си изтеглете цветната визуализация и работете с нея, както е описано в текста.
И така, нека нашето пътуване в магическия свят на цветовете започне сега. Желая ви приятно гледане!

ЦВЕТОВЕТЕ СА ВРЪЗКА С НЕВИДИМОТО

Те са мост между съзнателните ви стремежи и несъзнаваното огромно разнообразие от ресурси, с помощта на които стремежите ви могат да бъдат постигнати.

Те са много повече от красиви тонове. Всеки цвят натиска определен клавиш в душата ви и съчетавайки различните цветове, във всеки един миг вие композирате нови и нови мелодии. А те не са нищо друго, освен проявените на физическо ниво събития, ситуации и отношения.

Можете съзнателно да влияете върху физическото измерение, извиквайки от невидимото онази музика, която ще ви донесе здраве, благополучие, любов и успех.

Можете съзнателно да въздействате с нужния цвят върху нужния елемент – чакра, орган, емоция, за да получите желания от вас резултат в работата, в изцелението – вашето собствено, или на друг човек, или в бизнеса и финансите.

Ето например един шеговит начин (който обаче си работи много сериозно) да увеличите парите си. Завийте няколко банкноти в зелена кърпа или салфетка и оставете някъде, където растящата луна да ги „вижда”. Зеленият цвят кара да „расте” всичко, до което се докосне! След 3-4 дни ги вземете и похарчете с радостно чувство, че парите ви се „размножават”!

Цветовете са най-достъпния начин, както разбрахте, и за хора без особена подготовка в света на енергиите, който пронизва всичко, да се научат да сътворяват това, което искат да преживеят.

Повечето от онова, което научаваме за околния свят, научаваме благодарение на нашите сетива. Във всеки един миг, те ни доставят огромно количество информация- зрителна, слухова сетивна, тактилна – под формата на усещания. Така ние съставяме картината на нашите възприятия, която впоследствие запаметяваме или оставяме да се разсее в пространството.

Онова, което сме запаметили, подсъзнанието складира като житейски опит и вади от „чекмеджето” всеки път, когато ни е необходимо. Ето защо, ние вярваме на своите сетива като на наши пътеводители и се осланяме на тях напълно, без да вземем под внимание, че те са чисто физически и имат достъп само до физическата част на всичко онова, което в действителност ни заобикаля. Те, обаче, могат да се превърнат и в мостове към една друга, невидима реалност, не по-малко действителна и обозрима по различен начин. И твърде често, тези мостове са обагрени в красиви, ярки и силно въздействащи ни…цветове.

Именно окото е удивителният апарат, с помощна на който у нас постъпва огромно количество информация – за форми, нюанси и размери.

Известно е, че всеки обект, независимо дали е до нас или на хиляди километра от земното кълба излъчва или отразява светлина. Ако си припомним училищната физика, светлината, това са електромагнитни вълни с различна дължина. Окото е снабдено с апарат за пречупване на светлината, който формира оптичното изображение на обекта и го насочва към светлочувствителната обвивка- ретината. Различните дължини на електромагнитните вълни на светлината се възприемат като цветове. А те, както е известно от дълбока древност, влияят върху здравето и живота ни много повече, отколкото си мислим.

Целта на този курс е да ни научи да познаваме различните въздействия на цветовете и да ги използваме, за да подобряваме житейските си обстоятелства и взаимоотношенията си.

За да можем да правим това, на първо място е необходимо да се погрижим за изключително ценния, фин и уникален зрителен апарат.
Давайте почивка на очите си! Особено ако работите на компютър, много четете или пишете, но дори и с други дейности да сте заети, изпълнявайте няколко прости упражнения, за да имате здрави очи.
На всеки два часа превключвайте от близко гледане към далечно. Друго полезно нещо е да затваряме очи от време на време за 1-2 минути, а после пак за толкова време да мигаме бързо. Може да разтриете длани една в друга и да похлупите с тях очите и да задържите така, усещайки как от дланите топлината прониква в очите ви.

Снабдете се с едноцветни тъкани, те ще ни трябват и за по-нататък и ги гледайте- всеки цвят по две минути. На един сеанс са достатъчни два цвят.

Можете да съобразите цвета с тези взаимовръзки:

Червеният цвят поддържа остротата на зрението. При атрофия на зрителния нерв ще помогнат оранжево и жълто. При късогледство са добри зеленият и небесносиният, а при катаракта и глаукома – синьо и виолетово.

Така ще се научите и по-лесно да визуализирате съответния цвят. Визуализацията е основно умение, което ще усвоим на този курс и с което ще работим доста често.

Цветните визуализации, които ще използваме в курса, ще усвоите много по-лесно, ако предварително потренирате с различни едноцветни тъкани, както ви препоръчах по-горе. След като сте гледайте даден цвят около 2 минути, после затворете очи и си го представете колкото може по-живо. Ако не стане от първите пъти, просто продължавайте да се упражнявате!

Една цветна визуализация, която ще ни помогне да задълбочим своите умения да извикаме пред вътрешното си зрение определен цвят и заедно с това ще има изключително добър ефект върху тялото, е тази, която ще намерите по-долу. Тя се нарича „Дъга”. Можете да я изтеглите и да се упражнявате. Добре е да си отделяте време за нея поне веднаж на ден.

Медитация „Дъга“

Изтегли медитацията

***За да изтеглите медитацията във вашия компютър, кликнете върху линка „Изтегли медитацията“. На страницата, която ще ви се отвори, кликнете с десния бутон на мишката някъде върху плейъра и изберете „Запис на аудиото като“.

 

Моята препоръка в този модул е да изгледате видеото поне още 1-2 пъти, тъй като съм убедена, че всеки път ще откривате неща, които преди „не ги е имало”. Това е така, защото вашата възприемчивост ще се увеличава в резултат на упражненията с цветовете. За да се възползвате максимално от възможностите, които този курс носи в себе си, не пропускайте да забелязвате по-осъзнато отпреди различните цветове около себе си. Осъзнавайте своите възприятия, не ги оставяйте да изчезват безследно, съзнателно възприемайте, казвайте си- жълто такси, червен автобус, синьо небе, зелена трева и т.н.

Ще се видим отново в следващия модул.
Ако имате въпроси, или нужда да споделите нещо, не се колебайте да ме потърсите, или направо да го напишете като коментар по-долу!
С пожелание за прекрасни цветни дни!

И с обич,
Марияна Анастасова

 

 Вижте още:

Уебинар „Как да открием и задържим своята сродна душа?“

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента- започва на Новолуние

Безплатен уебинар „Обичай своите страхове… и ги дръж надалеч”

 Eнергийни техники за освобождаване от страхове – видео курс в два модула

 Програма за лична трансформация „МОЯТА СИЛА“ в 5 стъпки (първа стъпка – БЕЗПЛАТНА)

Онлайн тренинг – семинар „ТЯЛОТО – ВЪЛШЕБНИЯТ ИНСТРУМЕНТ“

Нашите тела са вълшебни инструменти, които ни дават възможност  да коригираме погрешни модели в емоционален и духовен план, да получаваме информация под формата на симптоми за това, кога и какъв духовен закон е бил нарушен и постоянно ни подсказват дали сме във вярната посока на дадено начинание.

ОНЛАЙН КУРС ПО СУ ДЖОК

СТАТИИFACEBOOK

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!