Откъс от 28-дневната програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента

1460289_679268645523719_2232499815223928445_n

ЕЛЕМЕНТ ДЪРВО

Има много начини да синхронизираме себе си с ритъма на цялата Вселена, но един от тях действа безотказно във всички случаи. Може би защото той отразява строежа, функциите и действията на Природата, така, както никой друг. Много отдавна древните учители и лечители забелязали, че всички предмети, обекти и явления проявяват сходни свойства и реакции по най-малко пет признака. Тогава, в намерението си да обяснят Мирозданието, те разделили света на пет големи категории. Дали им имената на познати материали и стихии, за да бъдат по-лесно разбираеми за другите хора…

Така възникнала Теорията за Петте Първоелемента, позната още като Теорията „У Син”.
На китайски език „У” oзначава числото пет, а „Син” не е просто елемент, а фаза, движение. Дали името означава Пет елемента или пет фази на движение на материята, за това има различни тълкувания. Важното е да се знае, че Петте елемента, които носят названията Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода са не просто съответните вещества, а нещо много повече от тях. Това по-скоро са метафизически същности, зад които стоят реални сили и енергии. Именно тези енергии управляват КОСМОСА, ПРИРОДАТА И ЧОВЕКА.
Всяко явление и процес в природата и човека могат да бъдат описани чрез тези Пет категории. Те имат своите съответствия в денонощния цикъл – например Дървото отговаря на утрото, в цикъла на човешкия живот пък съответства на детството, в годишния цикъл е Пролетта и т.н.

Всеки орган и система в човешкото тяло също се отнася към някой от тези Елементи. Нещо повече – те могат да бъдат открити във всеки аспект на човешката жизнена дейност. Познавайки тези съответствия и съобразявайки се с тях, ние всъщност влизаме в резонанс с цялата Природа и така започваме да плуваме по течението, а не срещу него. По този начин и всяко наше намерение, независимо дали то е да отслабнем, да пречистим организма си или да оздравеем, получава мощната подкрепа на всички природни сили. Ние буквално се „вписваме” в този, установен от Духа, Божествен Ред и така придобиваме и Неговата Сила.
На всеки елемент съответстват определeни дни, цветове, звуци, както и храни и физиологични дейности в организма, също така, органи, системи, меридиани…всичко намира съответствие в тях.

За 28 дни всеки един от тези Елементи за известно време активира определени енергии в човека и ги управлява.

Тази Програма съдържа знанието за съответствията между Петте Първоелемента и различните храни, начин на мислене и медитативни техники, чрез които можем да синхронизираме метафизичeската същност на Елемента с нашата собствена такава.

Поради тази причина Програмата не е диета, тъй като не предполага отказването или ограничаването на определени храни, а по скоро, тя е един път за изграждане на нови навици на хранене, мислене и формиране на различни убеждения и вярвания.

Знанията, от които ще черпим, са много древни, но тяхната интерпретация и приложение е съобразена с натовареното ежедневие на съвременния човек, както и с основните дефицити, изпитвани от него – на време, на дисциплина, а твърде често и на воля и мотивация за промяна..

Гледайте на тази Програма като на един нов език, който ще изучаваме, език, чрез който ще започнем да общуваме с нашата собствена, малко или много непозната Същност. Това е езикът, посредством който самата Природа жадува да се свърже с нас най-после, за да ни предаде посланията си и своите намерения, да ни бъде Пътеводител и Съветник, и мъдър другар по нашия път към здравето и благоденствието.

„Затова казвам ви: всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите, и ще ви бъде дадено” – Марко, 11:12

Нека поискаме идеалното си тяло и съвършеното си здраве. Сега.

Елементът ДЪРВО

Зад неговата метафизическа същност стои енергията на Вятъра.

Той е Началото, Раждането, Растежа, Израстването, Въздигането, Усещането за Лекота.

Той е покълването на семето, първата крачка, поставянето на основата, регенерацията на тъкани, органи и житейски ситуации, възникването на Новото бъдеще от пепелта на погребаното минало.

Той е цвета на цветята, както и плода на дърветата. Живее в гората и я одухотворява, прониква навсякъде и е невидим. Всяка промяна започва с него, именно оттук тя получава своя първи тласък и импулс. Той е първият удар на човешкото сърце и първият тласък на кръвта. Той е първата клетка, създадена от предишните две.Той е животът в неговия най-най-първи миг, огромната сила на Зачатието. Той е въздухът, който дишаме и енергията, която раздвижва телата ни.

Движението като принцип се свързва изключително с него.

В човешките тела, тази енергия обезпечава работата на двигателната система, на мускулите, ставите и сухожилията, също така движението на кръвта и лимфата. Контролира дейността на черния дроб, жлъчния мехур, както и състоянието на очите.

За да си осигурим неговото съдействие и да внесем синхронност в собствените си тела, ще спазваме съответствията в областта на храненето, мисленето и начина на живот.

     Енергията на Вятъра е тази, без която не е възможно никакво движение и буквално и преносно.

    В емоционален план тя отразява нашия стремеж към духовен растеж и придвижването  ни към по-горното стъпало.

 С Вятъра поставяме начало на пречистване на тялото и ума и изхвърляне на ненужните и възпрепятстващи движението ни убеждения и нагласи. Ще посадим семената на нови мисловни модели, които да ни издигат нагоре и да ни водят напред. Ще стартираме процес на движение към нашата по-добра и по-възвишена същност.

В енергийната система на човека тази енергия е свързана със сърдечната чакра Анахата. Тук се пазят нашите спомени за всички емоционални модели, на които сме се подчинявали през времето на своето съществуване. Всички преживени болки, травми, разочарования, обиди, лоши мисли, както и всички наши радости и удоволствия, триумфи и успехи – всичко, което е обагрено от силна емоция, и носи мощен заряд, е там.

В следващите пет дни ще се ръководим от следните съответствия:

Енергия – Вятър

Цвят – зелен

В годишния цикъл – пролет

В денонощния цикъл – утро

В човешкия живот – раждане и детство

В организма контролира черния дроб и жлъчния мехур, както и очите като сетивен орган

Емоция – гняв

Посока на света – изток

Животно – кокошка и пиле

Зърно – пшеница

Вкус – кисел

Плод – круша

Планета – Юпитер

Проявление – нокти

   Стартираме промяната в три аспекта:  хранене, мислене-утвърждения, подсъзнателни модели, коригирани с  помощта на медитативни техника.

Хранене

Плодовете със зелен цвят – сутрин – круши, киви, лимони, ябълки, грозде

Вода с лимон – всяка сутрин задължително по време на цялата програма. Чаша гореща, толкова, колкото можете да я пиете, вода с малко изстискан сок от лимон в нея изпиваме на гладно.

От месата – пиле

Зеленчуци – броколи, тиквички, зелен грах, зелен боб, праз, зелени чушки, авокадо, маруля, рукола

Покълнало жито – слагаме половин чаена чашка жито, може и на око, в съд с вода. Оставяме така за през нощта. На сутринта изливаме водата и поддържаме влажно житото през деня. На следващия, или най-късно на по-следващия ден житото е готово, запазило всичките си ценни ензими и микроелементи. По време и на петте дни, може да хапваме по една малка купичка на ден с 2-3 ореха и канела.

Използвайте студено пресовани масла като Шарлан. Може и ленено масло. Добавяме винаги накрая, когато ястието е готово.

Храним се три пъти на ден с лице на изток, ако имаме възможност

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА ЗА ДНИТЕ НА ВЯТЪРА

  Днес поставям началото на нов период от своя живот, освободен от негативни емоции, отрицателни програми и преживявания. Изчиствам съзнанието, душата и тялото си от всички страхове, обиди и недоволства. Днес приемам Божието изобилие, Любов и Светлина и нека те бъдат моя същност. Сега и завинаги!

Медитация – „Пречистване в извора”- веднаж или два пъти на ден

Утвърждения:

Изчиствам от себе си всички натрупвания. Оставам стройна и красива.

Предавам 5 /колкото искаме/ от своите килограми на Вятъра да ги разпръсне далеч от мен.

Моля Вятърът да издуха  напластяванията от моето тяло, и то да стане стройно като топола, нежно като брезичка и силно като трепетлика.

Примерни рецепти:

Изключваме хляб, тестени, газирани, безалкохолни, сладкиши, алкохол!!!!!! ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛАТА ПРОГРАМА!!!

Примерни ястия

Пиле със салата, зелени на цвят съставки!

Яйца със салата

Зеленчуци на скара – тиквички, грах и салата, може малко шарлан, поръсени с покълнало жито

Рукола с авокадо и орехови ядки

Покълнало жито с канела и орехи

Кремче от банан и авокадо, смлени в блендера, поръсени с малко канела и орехи

Крем-супа от броколи с киноа, може и без.

Броколито леко задушаваме на пара или използваме сурово

После накълцваме на ситно с чопър. Отделно в малко вода оставяме да поври 10-тина минути, накиснатото от вечерта  киноа и 1с.л соево брашно. После махаме от огъня и наливаме в купата с накълцаните зеленчуци. Може и малко морковче. Размиваме 1с.л горчица, по желание, добавяме шарлан и овкусяваме. Може да се добави и 1-2 с.л кисело мляко. Може да застроим и с яйце!

Супа от тиквички - по същият начин

Накрая може да добавим и няколко смлени ореха

Тиквички с елда

Елдата да е жива, която може да покълва, накисваме я от вечерта във вода. На другия ден я добавяме към настърганите тиквички, може малко морковче и овкусяваме с шарлан, ябълков оцет и подправки по желание

Предпочитайте жива и свежа храна вместо готвена!

Живата храна ще регенерира клетъчните структури, ще изхвърли токсините и шлаките от тялото, ще направи кожата ви блестяща!

Продуктите могат да бъдат в различни комбинации, както ви харесва!

Характерни за дните на ДЪРВОТО са семената и суровите ядки. Пригответе си микс от ленено, сусамово и други по желание семена, може тиквено или каквото предпочитате. Поръсвайте върху яденето или салатата. Семената съдържат изключително важните за организма Омега -3 и Омега-6 мастни киселини и са ценен източник на енергия за жизнената дейност на нашето тяло. Гледайте на тях като на строителни елементи, без които тялото не може да изгражда и регенерира своите органи, кости, лигавици и други структури.

„Твърд” вариант за онези, които са особено силно мотивирани да постигнат възможно най-добри резултати: през дните на Вятъра приемаме плодове, микса от семена, жито, сурови ядки и вода.

За пречистване на черния дроб, може да пием чай- корени от глухарче или бял трън. По два чая на ден са напълно достатъчни.

Ако по време на Програмата ни се налага да пътуваме и да прекараме известно време извън дома, за много хора е трудно да организират храненето си така, че да спазват точно съответствията на храните. Особено когато сме на обща трапеза, в повечето случаи е неловко да искаме да се храним с различни от на другите хора ястия. Ако сте на ресторант, винаги може да си поръчате една салата от зеленчуци, или пилешка пържола със зеле или краставици. Ако предимно пътувате и не се храните по заведения, постарайте се да имате в себе си сурово кашу, което много засища, също и ябълка или някой и друг банан. Пийте чай с мед и повече вода и в удобен случай си похапвайте салатка.

Ще забележите, че в дните на Вятъра някак ви е много лесно да спазвате хранителните съответствия, сякаш не огладнявате, както преди и дори не мислите за ядене толкова често. Струва ви се, че сигналите за глад, когато ги има, сравнително бързо изчезват, и то от само себе си. Това се дължи на природата на Вятъра, който подпомага осезаемо изчистващите процеси в нас. Затова е важно да пием повече вода, тъй като тя отмива токсините, шлаките и други вредни натрупвания в стомашно чревния тракт. Към края на дните на Вятъра, ако сте спазвали препоръките, ще забележите, че тенът на лицето се избистря, кожата става по-сияйна. Съхранете това усещане за красота и следващите Елементи все повече ще го усилят…

Дървото ще даде стабилност на нашите намерения да отслабнем и да пречистим тялото си. Както и да изглежда то в момента, обаче, трябва да осъзнаем, че е единственото, с което разполагаме. Ако до днес сме злоупотребявали с неговите сили и сме го претоварвали с неподходяща храна, тежка работа и токсични вещества, лишавали сме го от сън и почивка, отнасяли сме се с него безразлично, значи трябва да започнем да строим нови отношения незабавно.

Нашето тяло е уникален механизъм, а не просто превозно средство за нашата душа. То е най-близкото до нас „нещо”, което не ни изоставя, дори когато се държим абсурдно и неадекватно с него, подлагайки го на най-различни изпитания.

Кога за последен път си помислихте за него с любов и благодарност? Кога за последен път го погледнахте с внимание и загриженост и му казахте, че го обичате?

Ако вашата душа се нуждае от Любов, грижа и внимание, защо смятате, че тялото не изпитва същите тези потребности?!

СПАЗВАМЕ СЪОТВЕТСТВИЯТА КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-ТОЧНО, ЗА ДА СИ ОСИГУРИМ ПОДКРЕПАТА НА ЕЛЕМЕНТА ДЪРВО ЗА ПОСТИГАНЕ НА НАШАТА ЦЕЛ!

ПОПЪТЕН ВЯТЪР!

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ В 28-ДНЕВНАТА ПРОГРАМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ПРЕЧИСТВАНЕ ТУК.
ГЛЕДАЙТЕ БЕЗПЛАТНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОГРАМАТА ТУК
!

Споделете чрез бутончето, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

ВИЖТЕ ОЩЕ:FACEBOOK

СТАТИИ

СЕМИНАРИ
КУРСОВЕ ПО СУ ДЖОК
ОНЛАЙН КУРС ПО МЕДИТАЦИЯ „СИЛАТА В ТЕБ“ В ЧЕТИРИ МОДУЛА
ОНЛАЙН КУРС „ПЪТЯТ НА СЪРЦАТА“ В ПЕТ СЕМИНАРА ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ЛЮБОВТА

28-дневната програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента започва точно на Новолуние!

Не пропускайте шанса да изглеждате и да се чувствате по-добре!    

      

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ТЕЗИ ПРОМО ПАКЕТИ –

ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги с ОТСТЪПКА ДО 80%

ЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯ(3)


ЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4(2)книги(1)

БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ПРОЕКТИ:
Безплатен онлайн семинар „Открий своя вътрешния мир“
Безплатен онлайн семинар „ПОКАНИ ЩАСТИЕТО В ЖИВОТА СИ“
Безплатен онлайн семинар „Различните деца – шансът на живота ни“


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!