Цветотерапия – трети модул

treti модул

Скъпи приятели, здравейте,

В това видео има много практически препоръки, от които може да се възползвате, за да превърнете цветотерапията в една красива част от своя живот. С нейна помощ вие ще умеете да се лекувате, да хармонизирате вътрешните си процеси, да привличате успех и благоденствие, както и да усилите енергията на Любовта в своя свят.

Цветотерапията, както, надявам се, вече разбрахте, може да прилагате в най-различни ситуации и моменти, при това, без да се страхувате от странични ефекти или предозиране.

Тя е напълно безопасен, естествен начин да се чувстваме здрави, спокойни и омиротворени.

Магията на цветовете може да бъде с нас по много и различни начини. На първо място, това е оцветяването с флумастер по определени зони и проекции на ръцете и ходилата, свързани с уникалната система за лечение и поддържане на здравето СУ ДЖОК.

Друг начин е да използвате цветни салфетки, тъкани или хартии, за да си приготвяте цветни еликсири, или да подпомагате визуализацията на съответния цвят.

Работата с цветовете можете да комбинирате и с различни медитативни техники.

Ако още не сте медитирали и искате да се научите да правите това, или пък имате някакъв опит, но искате да го разширявате и усъвършенствате, може да се запишете за онлайн курса по медитация „Силата в теб“ .

Тук може да гледате откъс от него.

А тук ще намерите БЕЗПЛАТНИЯ онлайн семинар „Медитацията – връзка с източника“.

Ето и още допълнителна информация за въздействието с цветове.

Когато работите с цветовете, имайте предвид, че Жълтият цвят помага активно на храносмилането и очистването на организма. Лекият слабителен ефект на този цвят се използва в цветотерапията от векове. Той е свързан непосредствено с работата на жлъчния мехур, стомаха и далака. Помага за укрепването на мускулните и нервните тъкани. Стимулира умствената дейност. Кожни болести, диабет и хемороиди се повлияват именно от този цвят.

Не се прилага при депресия, тъй като при много активно въздействие, може да изтощи нервната система. И тук, както и във всичко друго, важна е мярката, разбира се.

Ако желаете да научите още за лечебните въздействие на цветовете и да имате в систематизиран и подреден вид това изключително ценно древно знание, можете да си изтеглите ел. книга „Лечебната магия на цвета“, която е специалният ми подарък за всички вас!

От нея ще разберете и как цветовете се свързват с нашите желания, както и как да си приготвим цветни еликсири за желания тогава, когато Луната нараства… И много други интересни неща.

Е-книга Лечебната магия на цвета – ИЗТЕГЛЕТЕ!

За всички цветове, имайте предвид някои общи препоръки като време на въздействие. Ако цветът въздейства около 15-25 мин. той хармонизира. При въздействие около 5 мин. – тонизира, а ако е над 30 – отслабва съответната енергия, с която е свързан..

За нивото на знанията, които до момента имате, добре е да използвате хармонизиращото въздействие. Що се отнася до останалите – тонизиране и отслабване, за да ги прилагаме с такива цели, необходимо е да знаем в какви взаимоотношения влизат цветовете помежду си в зависимост от силата или слабостта на Петте Първоелемента, проявени в тялото и около нас.

Петте Елемента –Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода са известни още от древността.

Когато древните Учители и Лечители разделили света на Пет големи категории, те направили това, за да се опитат по-разбираемо за останалите да обяснят Мирозданието. Те дали на тези категории имената на природни материали и стихии. Така се появили Петте Първоелемента: Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода.

Това, обаче, не са съответните вещества, макар, че  включват и тях, но по-скоро, това са метафизически същности, зад които стоят реални сили и енергии. Именно тези енергии управляват КОСМОСА, ПРИРОДАТА И ЧОВЕКА.

Всяко явление и процес в природата и човека могат да бъдат описани чрез тези Пет категории. Те имат своите съответствия в денонощния цикъл – например Дървото отговаря на утрото, в цикъла на човешкия живот пък съответства на детството, в годишния цикъл е Пролетта и т.н.

Всеки орган и система в човешкото тяло също се отнася към някой от тези Елементи.

Нещо повече – те могат да бъдат открити във всеки аспект на човешката жизнена дейност. Познавайки тези съответствия и съобразявайки се с тях, ние всъщност влизаме в резонанс с цялата Природа и така започваме да плуваме по течението, а не срещу него. По този начин и всяко наше намерение, независимо дали то е да отслабнем, да пречистим организма си или да оздравеем, получава мощната подкрепа на всички природни сили. Ние буквално се „вписваме” в този, установен от Духа, Божествен Ред  и така придобиваме и Неговата Сила.

На всеки елемент съответстват определени дни, цветове, звуци, както и храни и физиологични дейности в организма, също така, органи, системи, меридиани… всичко намира съответствие в тях.

Най-прекият път да засилим или охладим някой от тези елементи, като имаме предвид неговите характеристики и въздействие, разбира се, а не произволно, са цветовете.

Именно затова, когато забележим торбички под очите, е нужно да помислим за меридиана на стомаха, чийто крайни точки се намират точно там, затова именно жълтия цвят може да ни помогне да се избавим от тях.

И много други подобни взаимовръзки можем да се научим да правим, познавайки собствената си енергийна система и проявленията на Петте елемента в нашите тела!


Тези от вас, които желаят, могат да се запишат за едно изключително интересно обучение за Петте Елемента. То  отново е онлайн, така че да можете да си го гледате и усвоявате в удобно за вас време.

Онлайн семинарът „Хармонизирай живота си със силата на Петте Елемента” може да разкрие пред вас неподозирани възможности за здраве и успех!

За мен бе радост да бъдем заедно по време на нашия онлайн курс.

Моля, споделете в коментар отдолу или пък на моя имейл своите впечатления, мнения и препоръки!

Позволете ми да разбера до каква степен ви бях полезна със знанията, които усвоихте и дали те промениха нещо във вашия свят!

С пожелания за здраве и благоденствие!

И с обич,

Марияна Анастасова

Слънчева медитация

Изтегли медитацията

***За да изтеглите медитацията във вашия компютър, кликнете върху линка „Изтегли медитацията“. На страницата, която ще ви се отвори, кликнете с десния бутон на мишката някъде върху плейъра и изберете „Запис на аудиото като“.

 

 

Вижте още:

28-дневна порграма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента – започва на НОВОЛУНИЕ

 

Безплатен уебинар „Обичай своите страхове… и ги дръж надалеч

 

Eнергийни техники за освобождаване от страхове – видео курс в два модула

 

Програма за лична трансформация „МОЯТА СИЛА“ в 5 стъпки (първа стъпка – БЕЗПЛАТНА)

Онлайн тренинг – семинар „Тялото-вълшебният инструмент“

ОНЛАЙН КУРС ПО СУ ДЖОК

СТАТИИFACEBOOK(1)

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)

 


1 Comment

Виолета Димитрова

април 22, 2016at 2:54 pm

Благодаря отново за полезните знания! Всичко,което поднасяте винаги е от огромна полза за мен и не само за мен и винаги е поднесено с много Любов… Благодаря! Нека винаги доброто бъде с Вас!

Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!