Цветотерапия – втори модул

Първи модул(1)

Мили приятели, здравейте,

Надявам се, че успяхте да се „сприятелите” с цветовете. Концентрирахте се върху тях, медитирахте, постарахте се да усетите тяхната енергия и характер.

Разбрахте, че един от най-мощно въздействащи ни цветове е синият. Освен всичко останало, той е свързан и със свръхестественото и с развитието на интуицията. Под въздействието на този цвят човек по-лесно възприема различните видове самовнушения.

Затова, когато искате да работите с определени утвърждения, напишете ги върху синя хартия, или просто визуализирайте този цвят, когато ги използвате!

     Днес искам да ви приканя да помислите за своя любим цвят. Той е „изборът” на вашето подсъзнание за това, какво на този етап е важно за вас като информация, послания и препоръки. „Вслушайте се” в гласа на своя любим цвят и вижте какво познание можете да извлечете за себе си от дадените по-долу характеристики.

Продължавайте с упражненията за концентриране върху определени цветове и тяхното визуализиране. Колкото повече напредвате в този процес, толкова по-силно ще бъде въздействието на съответния цвят в живота ви и толкова по-ясно ще долавяте тайните напътствия, които носят цветовете за вас.

 И така, ако вашият любим цвят е:

 Червен цвят

Иска ви се да сте тонизирани, да изпитвате силни чувства, да се наслаждавате на енергията, която бушува в тялото и душата ви. Вие сте властни и избухливи. Стремежът към интензивно общуване нерядко измества интереса към по-спокойни удоволствия. Вие привличате хората с липса на егоизъм и с лекотата, с която притичвате на помощ. Природата ви е лидерска. От вас може да се получи добър ръководител. Но само в този случай, когато не давате прекалено много свобода на темперамента си.

Розов цвят

Вие сте емоционални, плахи и стеснителни. Но също така и чувствителни, и сексуални. Вълнувате се по най-различни поводи – и тъжни, и радостни. Но пък бързо се успокоявате. Вашата привлекателност е в наивността, която понякога използвате като лост за въздействие върху околните. Със сигурност мечтаете за голямата любов, която ще се появи изневиделица и ще изпълни целия ви живот. При това вашата любов трябва да бъде комфортна, а обстановката луксозна. Принцът на бял кон е добър само в мечтите ви. В действителност предпочитате добър бял (или розов) автомобил с внушителен шофьор.

Оранжев цвят

Вие сте страстна натура, обичате да мечтаете и да рисувате във въображението си най-различни картини. Със сигурност някои ваши фантазии (изглеждащи абсолютно нереални) са се осъществявали. Не се учудвайте, просто вие имате много добре развита интуиция. И чувствате какво може да се случи с вас в бъдеще. Вие сте целеустремени и честолюбиви. Умеете да се придвижвате към целта и да получавате резултати. Обичате да спорите, да играете опасни игри и да печелите. Не се увличайте от съревнования, особено от тези, които се провеждат заради самите съревнования. Увличайки се от съперничеството, рискувате да обидите някого.

Кафяв цвят

Вие сте солидни, надеждни и уравновесени. Мислите много, решенията са ви претеглени, логични и умни. Избягвате многолюдните места, като предпочитате да сте вкъщи и на тихо място извън града. Вашата привързаност към семейството предизвиква уважение. Но се постарайте да не сте прекалено консервативни. Повярвайте, такъв подход към живота ви лишава от много, много удоволствия.

Стремите се към почивка и отпускане, но работите много и затова рядко имате възможност истински да си поемете дъх. Постарайте се рационално да използвате свободното си време. Може би си струва някой почивен ден да се отложи чистенето, да се излезе сред природата, да се направи разходка в парка или да се спортува?

Син цвят

Вие сте скромен човек. Изморявате се бързо и често се нуждаете от хубава почивка. За вас е много важно да знаете мнението на околните за себе си. Това не е лошо, но не се стремете да изразходите последните си сили, за да се харесате на всички. Помнете, че това невинаги е възможно, а понякога и просто не е нужно.

По природа вие сте актьор и в живота определяте роли на себе си и другите. Нерядко получавате овации от зрителите. Но понякога сцената ви се изплъзва изпод краката. Най – неприятни са самотата и емоционалната празнина. За да избегнете това, се постарайте да играете по – малко и да проявявате повече искреност по отношение на скъпите ви хора. Не очаквайте от другите прекалено много. Научете се да откривате радостта в малките неща – усмивките, мислите, погледи, добрите думи.

Небесносин цвят

Вие имате деликатна и чувствителна натура. Обичате красотата, равновесието и радостта. Но неприятностите могат за дълго да ви извадят от равновесие. Не се страхувайте от неуспехи.Вие знаете, че унинието не е най – добрият съветник. Спомнете си за своите прекрасни качества и се постарайте да получите удоволствие от живота.

Вие сте добър и внимателен човек. В любовните отношения почти нямате равен, защото сте готов да изпълните всякакви желания на партньора си. Вашата страст не изгаря, а грее равномерно и постоянно.

Виолетов цвят

Иска ви се да се намирате в центъра на спокойствието и хармонията. Избягвате конфликтните ситуации, заобикаляте тези, които се държат агресивно. Самите вие сте спокойни и уравновесени. Наистина, понякога се колебаете дълго, преди да вземете решение. Но затова пък то се оказва обмислено и сериозно.

При цялото ви желание да бъдете винаги в относително спокойствие, вие обичате изненадите. Разбира се, радостните, вълнуващите. В това намира израз вашата невероятна чувствителност, готова да се отзове на всяка проява на необичайното.

Жълт цвят

Иска ви се да отхвърлите всички окови и да станете свободен. Струва ви се, че заедно с независимостта ще дойде и щастието. Но помнете, че човек рядко е абсолютно независим от околните. Имаме семейство, работа, без които не можем да съществуваме. Затова се стремете повече към вътрешната свобода (интелектуална, творческа), отколкото към външната. Важно е да осъзнаете, че любовта, привързаността, приятелството не ви връзват. Напротив, именно те ви водят към щастието, което ни е така необходимо.

В действителност вие имате всички качества, които ще ви помогнат да станете щастливи. Вие сте смели, общителни, умни. Вие се харесвате на околните. Имате голям творчески потенциал. Умеете да работите и да постигате резултати. Често Фортуна е на ваша страна. Така че действайте, а не мислете за препятствията, които биха могли да се изправят на пътя ви към целта.

Зелен цвят

Във вас е силен стремежа към самореализация. Вие се страхувате от чуждо влияние, но се стараете сами да влияете на околните. Самолюбиви сте. Считате, че именно вие сте образецът в много области на живота. Грешката ви е в това, че искате да пригодите и другите към своето мерило. А това, уви, невинаги е възможно. Научете се да приемате околните такива, каквито са. Свикнете да изслушвате внимателно мненията на събеседниците. По-малко критикувайте и повече помагайте, при това без да очаквате отплата.

Вие сте късметлии и сте способни да постигнете големи върхове в кариерата си. Семейството ви ще бъде доволно от материалното благополучие, което ще му осигурите. В личния живот ще ви бъде и хубаво, но и сложно. От една страна, вашата деликатна натура ще ви позволи да разговаряте с най-нежния език на любовта, от друга – вашето униние при даже най-малки разочарования,може да изплаши партньора. Бъдете сдържани, не притискайте половинката си, не проявявайте капризи и наградата бързо ще се окаже в ръцете ви.

Сив цвят

Вие искате спокойствие. Външните въздействия ви изморяват и вие ги избягвате, понякога несъзнателно. Често ви е трудно да вземете сериозно решение. В такива ситуации не се вълнувайте, съсредоточете се и си помислете добре. Все пак вие умеете да мислите! Имате отлично развито логическо мислене, наясно сте с най-различни въпроси и умеете да правите изводи. Бъдете по-смели и резултатът ще надмине всичките ви очаквания.

Обичате реда, намирате мястото на всяка вещ. Вие сте скромни, незабележими, избягвате публичността. Всичко това само по себе си не е лошо, в известна степен даже хубаво. Но продължавайки в същия дух, вие рискувате да си спечелите репутация на досадник. Защо ли веднъж да не пробвате да промените нещо в себе си?Да облечете розова рокля или оранжев джемпър, да побъбрите със сътрудниците, да се изявите като организатор на вечеринката, да изненадате партньора си в интимния живот. Разбира се, за един миг, за една вечер нищо няма да се промени. Но планомерната работа над себе си понякога дава отлични резултати. Помнете това.

Бял цвят

Истинските любители на белия цвят, не са толкова много. Той се харесва на всички, но по-скoро в съчетание с други цветове. Вие сте един от малцината, за които белият цвят е предпочитан пред всички останали. По всяка вероятност вие сте противоречив, мечтателен и не създавате конфликти. Повече ви харесва уединението, отколкото шумното общество. Обичате да мечтаете за различни неща. Например, за необикновената любов. Между другото, в тази насока вие не само мечтаете, но и работите активно. И даже постигате добри резултати.

Отношението на околните към вас е доста сложно. Несъмнено, вие сте чувствителни и способни на съпреживяване. Умеете да пазите тайни. Но понякога проявявате странно безразличие, точно когато от вас очакват реална помощ. Вашата задача е самоопределението. Постарайте се да анализирате и разберете себе си, открийте нещо важно, способно да ви отдели от тълпата.

Когато се запознаете с посланието, което носи за вас вашият любим цвят, помислете как да го използвате на практика, за да подобрявате своето здраве и взаимоотношения.

За домашна работа напишете от три до пет неща, които на практика ще предприемете, съобразно насоките на вашият любим цвят! Ако желаете, изпратете ми ги на имейла, а ако предпочитате нека си остане за вас, но важното е да го направите и да предприемете истински, действителни стъпки в посочените от вас области.

Моля, ако имате някакви въпроси или просто искате да споделите мнение, не се колебайте да ме потърсите!

С пожелания за здраве, любов и благоденствие!

И с обич,

Марияна Анастасова

0884740734

 

 Медитация „Пясъчен часовник“

Изтегли медитацията

***За да изтеглите медитацията във вашия компютър, кликнете върху линка „Изтегли медитацията“. На страницата, която ще ви се отвори, кликнете с десния бутон на мишката някъде върху плейъра и изберете „Запис на аудиото като“.

 

 

Вижте още:

Меридианна терапия- система за самопомощ в шест стъпки

Уебинар „Как да открием и задържим своята сродна душа?“

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента -започва на Новолуние

 

Безплатен уебинар „Обичай своите страхове… и ги дръж надалеч”

 

Eнергийни техники за освобождаване от страхове – видео курс в два модула

 

Програма за лична трансформация „МОЯТА СИЛА“ в 5 стъпки (първа стъпка – БЕЗПЛАТНА)

Онлайн тренинг – семинар „ТЯЛОТО – ВЪЛШЕБНИЯТ ИНСТРУМЕНТ“

 

ОНЛАЙН КУРС ПО СУ ДЖОК

СТАТИИFACEBOOK

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!