Шанти медитация – един начин за освобождаване

  • 0
meditation14

Шанти медитация – един начин за освобождаване

Tags : 

„Ние сме богове, но сме загубили свойствата си, когато сме решили да имаме собственост. За да станеш отново Бог, трябва да освободиш…”
Владимир Лермонтов


Дори да знаем, че имаме силата да творим живота си, ако не я използваме на практика, нищо в него няма да се промени. Знанието само по себе си е добра предпоставка, но само действието / не непременно физическо/, може да донесе резултат.

  „Шанти” означава „Всепроникваща любов”. Онази Любов, която често пъти е блокирана чрез негативни  програми, соматизирани в тялото като симптоми и болести; онази Любов, която невежеството ни пречи да видим, а недоволството и оплакванията – да усетим.

Спомняте ли си, как се радвахте на първите усмивки на малкото бебе? Извикайте в паметта си една от тези усмивки и вижте можете ли да я сравните с нещо друго на този свят. И може да са минали  години оттогава, но този спомен ще изплува в съзнанието ви жив, ярък и непокътнат.

Защото това е усмивката на Създателят, когато е сътворил този свят. Това е Всепроникващата любов, която всяко малко същество донася със себе си от мястото, откъдето идва. Тя е тази, която крепи силите му и обезпечава живота в самото му начало.

И ако не я бяхме загубили някъде по пътищата на своето страдание, тревоги, страхове, конфликти и борби, още щеше да е с нас. Тогава обаче животът щеше да е съвсем различен.

    Сега можем да си я върнем обратно посредством една техника, която се нарича  ШАНТИ – МЕДИТАЦИЯ.

Най-напред да почувстваме тялото си, всички части една по една, тъй като именно в клетките са записани блокировките, страховете, обидите, чувството за вина, които не пускат енергията на душата да пътешества по света и да сътворява щастие, богатство и любов.

След това съсредоточете вниманието си в сърцето, потопете се надълбоко в него, потърсете източника на светлината там. Ще я усетите да пулсира в началото лекичко, а после все по-силно. Това е Бог в нас и неговата Светлина.

Започнете да я излъчвате от гърдите си и „вижте” как тя залива първо цялото ви тяло, после стаята, къщата, града, в който се намирате, държавата и света. Произнесете наум :

 

„Дарявам на целия свят, на цялата Вселена, на всички същества светлината на своята душа, дарявам всепроникваща любов.”

След това наблюдавайте как Светлината залива цялата Вселена, Слънчевата система и цялата Галактика и под нейните лъчи всичко започва да разцъфтява, да цъфти, да оживява. Пустините се превръщат в райски долини, дърветата дават плодове, птиците пеят, летят пеперуди и пчели, благоухаят цветя.

Прекарайте в това състояние поне 10-15 мин. Усмивката на малкото бебе се върна в живота Ви отново, за да ви донесе Освобождение. Не я загубвайте повече… Защото тя е Любовта, и Здравето, и Изцелението.

Научете още медитативни техники на

ОНЛАЙН КУРС ПО МЕДИТАЦИЯ „СИЛАТА В ТЕБ“ В ЧЕТИРИ МОДУЛА 

 

Вижте още:

Безплатен уебинар „Лесни начини за вземане на трудните решения”, 24 ноември

Семинар „Изкуството да вземаме правилни решения“, 27 – 29 ноември, Боровец

FACEBOOK(1) ОНЛАЙН КУРС ПО СУ ДЖОК

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА МЕСЕЦА

СТАТИИ

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)

Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

 

книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

 

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(1)

Споделете статията чрез бутончето, за се възползват повече хора!

бутон за сайт

 

 


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!