Тайната на отпускането

  • 0
109340058_large_ShenZhenkids

Тайната на отпускането

Tags : 

Човешкото тяло е забележителен механизъм. То е вълшебен инструмент, с вградени в него толкова много и разнообразни възможности, някои от които дори ни е трудно да си представим. Така например, знаете ли, че през определен период от време всички клетки в телата ни се подменят от нови. Клетките на черния дроб напълно се сменят на всеки няколко месеца, на стомашната лигавица-през няколко седмици. На практика от време на време ние получаваме напълно ново тяло!


А знаете ли колко много случаи има описани в медицината на спонтанни, чудодейни изцеления. Хората ги обясняват с Божията намеса или други свръхестествени сили, но духовните учения казват, че в случая са задействани и мощните самовъзстановителни сили на нашите тела. Откъде идват те?


В своята „Книга от Светлината” д-р Диана Мечкова пише, че според една информация от небесните сили, в светлинното тяло на всеки от нас, е вложена от Твореца една матрица на съвършеното здраве. Това е матрицата на идеалното състояние на всички наши части, органи и системи. Нейното активиране може да възстанови всичко. Когато сме отпуснати и спокойни, тече естествен обмен между матрицата и човешките физически структури. Тялото получава енергийно подхранване. И обратно- напрежението в която и да е област от тялото блокира достъпа на тази енергия и прекъсва връзката за неопределен период.


Когато сме напрегнати и в състояние на стрес, клетките се „затварят”. Те преустановяват дори вътреклетъчния обмен и някак си замират в очакване да премине състоянието, което ги блокира. Това отслабва имунната система, която иначе е в постоянна бойна готовност и методично и последователно, тихо и незабележимо за нас се оправя с всякакви неприятели, елиминира токсини, подсилва тъкани и още куп важни дейности. Те обаче спират в състояние на стрес, защото нашите тела са програмирани да възприемат стреса като животозастрашаващо състояние и да включват механизми, свързани с оцеляването.

На чисто физическо ниво това се изразява в напълване на мускулите с кръв, ето защо тя се изтегля от храносмилателните и други органи, храносмилането не е от решаващо значение в този момент. Включва се първостепенната задача „Оцелявай на всяка цена!”. Тялото се подготвя за бой или бягство по силата на генетично заложения у нас инстинкт „бий се или бягай”, който в праисторически времена е спасявал нашите предшественици от дивите зверове, но сега тази реакция, тъй като остава неоползотворена, нито се бием нито бягаме, се „изразходва” напразно един вид. Така всички химически промени настъпили в резултат на нея, като повишаване нивото на адреналина примерно, се натрупват под формата на още по-голямо напрежение.


Умението да се отпускаме може да предотврати всички тези неблагоприятни последици и да възстанови връзката с енергийната матрица на съвършеното здраве, заложена в енергийното ни поле. Създайте си навик по няколко пъти на ден да правите малки „бягства” от ежедневните си дейности. Ако можете да се оттеглите някъде, където няма да ви безпокоят, настанете се удобно и последователно съсредоточете вниманието си и отпуснете всяка част, като започнете от дясната ръка, после лявата, гърба, гръдната клетка, главата, коремната област, левия крак и накрая десния. Минете с вашето внимание по всички части и просто помислете „дясната ми ръка се отпуска напълно” или „гърбът ми се отпуска напълно”. Тялото винаги ще изпълнява нарежданията на ума, така че много скоро ще почувствате как едно приятно чувство на спокойствие ви обхваща. Останете в това състояние, без да правите нищо, без да си представяте, или мислите за нещо, просто се опитайте да се насладите на своето отпускане.


Ако е трудно да се уедините някъде, направете всичко това мислено, докато сте зад бюрото си в офиса, или шофирате, или чакате за нещо. С малко упражнения ще се научите да се отпускате съзнателно и целенасочено и още след две седмици ще забележите резултатите. Дискомфортът в тялото изчезва, болките се загубват някъде, да, стартиран е процес на възстановяване. Отпускането е основата на всички медитативни техники, ето защо медитацията ви помага да се лекувате, възстановявате, както и да намирате решения, тъй като в отпуснатото състояние, посланията на подсъзнанието достигат по-ясно до нас.


Можем да медитираме върху някой проблем, който в момента имаме и да получим „ненадейно” решение, нещо като проблясък на яснота, като внезапно „проглеждане”. Тогава за пореден път разбираме, че всички отговори се намират в нас, необходимо е да се отпуснем, да попитаме и те ще дойдат.

Ако статията ви е харесала, споделете я, за да достигне до повече хора!

Можете да ни оставите и коментар!

бутон за сайт

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАР „ОСВОБОДИ ЖИВОТА СИ ОТ СТРЕС, ИЗПЪЛНИ ГО С МИР!“

ВИЖТЕ ОЩЕ

 Онлайн видео курс по цветотерапия (в три модула)

ОНЛАЙН КУРС ПО МЕДИТАЦИЯ „СИЛАТА В ТЕБ“ В ЧЕТИРИ МОДУЛА

БЕЗПЛАТЕН ОНЛАЙН СЕМИНАР „МЕДИТАЦИЯТА-ВРЪЗКА С ИЗТОЧНИКА“

ОТКЪС ОТ ОНЛАЙН КУРСА ПО МЕДИТАЦИЯ- ПЪРВИ МОДУЛ

ТРЕНИНГ-СЕМИНАР „ТЯЛОТО-ВЪЛШЕБНИЯТ ИНСТРУМЕНТ“


  Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(2)


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!