Малка теория за епилепсията (не е медицинска)

  • 0
child-happy-nature-autumn-leaves-hd-wallpaper

Малка теория за епилепсията (не е медицинска)

Tags : 

Понякога прекрасното ми дете отсъства от света ми. За малко. После отново се връща. Благодаря й. И на Него. Безценни мигове, в които разбирам колко лесно може да спре животът и каква благословия е, че го има.

Самият Хипократ е един от тези, които едновременно са страдали от болестта и заедно с това са я изучавали. И оттогава до сега, общо взето се знае, че нищо не се знае.

Не спирам да се опитвам да открия съответствие между пристъпите и собствените ми състояния. Отдавна знам, че всичко е свързано и щом виждаш, усещаш и преживяваш някоя ситуация, независимо дали си действащо лице или само наблюдател, то това означава, че нещо вътре в теб прилича на нея, и поради тази причина тя става осезаема за теб.

Ето и част от моята „малка теория”. Открих, че даването е присъствие, а вземането е обратното. Когато някой „отсъства” в живота ти, чрез пристъпи или нещо друго, то е, понеже не си концентриран върху даването. Може да си мислиш, че си, но има значение колко.

От светиите св. Вит е този, който конкретно помага при епилепсия. Няма много писано за него, бил е младо момче…

Забелязах, че молитвата „Отче наш” също действа много бързо и връща „присъствието”.

Съставих и специално утвърждение, което може да ползвате не само в критични моменти, но и през другото време, когато нещата са спокойни. Всъщност тъкмо тогава е добре да работим често, поне няколко пъти на ден по 5-6 минути с него: „Осъзнавам Божието присъствие в мен като най-големият дар, който имам.”

Преди време един възрастен билкар ми каза за епилепсията, че по този начин мозъкът се освобождава от натрупаното напрежение.

Друга теория предполага, че има огнища на възбудимост в мозъка, които причиняват това един вид късо съединение. Други говорят за чуждо енергийно присъствие в тялото… Тогава си казах: „Спри да чакаш някой да ти каже как е. Така е, както ти кажеш.”

Страхът е отсъствие на Любов и ако искате да увеличите присъствието, нужно е само да усилите Любовта. И да не се страхувате да „пристъпите” към нов етап от вашия живот.

Ако в живота ви има ситуации, ваши или на близки хора, с пристъпи, запитайте се към какво се страхувате да пристъпите, каква промяна се боите да направите. После осъзнайте, че Страхът е само празното място на Любовта и направете каквото е нужно, но пристъпете в Новото. Така страхът ще изчезне и ще остане да Присъства само Любовта. Завинаги.  

 

Вижте още:

Онлайн видео курс в два модула „Техники за енергийно балансиране чрез системата от меридиани“, 12 ноември

 

Курс по СУ ДЖОК – I ниво Пловдив, 8 ноември

FACEBOOK(1) ОНЛАЙН КУРС ПО СУ ДЖОК

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА МЕСЕЦА

СТАТИИ

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)

Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

 

книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

 

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(1)

Споделете чрез бутончето, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

 


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!