За прошката…

  • 0
2881189

За прошката…

Tags : 

„Който е обиден, е мъртъв!” – Норбеков

 

Където и да ходите, каквото и да правите, не пропускайте в този ден да дарите себе си и другите с най-големия дар, на който сте способни. Да простиш и сам да поискаш прошка са двата края на една и съща магическа пръчица – тази, с която сътворяваме всичко в своята лична реалност.

Зная колко много хора имат затруднения да изрекат магическата думи „Прости”, равна на: „Сезам, отвори се!”… и ми разкрий всички виждани и невиждани чудеса на този свят, отвори се и ме пусни в онези места, където царуват само благополучие и любов!

Защото точно там попада душата ви, ако изречете от сърце тази вълшебна дума!

Какво ни спира?

Най-много собствената ни важност, подхранвана по всякакъв начин от Егото – нашето непознато дете, както обичам да го наричам… Ако смяташ себе си за по-важен от другия, ако мислиш, че ти си значим, а другите с техните скромни постижения, могат само да ти се възхищават, ако допускаш, че ще принизиш себе си, искайки прошка, е тогава си оставаш там където си – в света на „случайните” обстоятелства, „случайните” болести, „незаслужената” самота и т.н.

Не е чудно, че оставяйки егото да ги ръководи, много хора завинаги пропускат възможността да направят живота си удовлетворяващ и благополучен.

В много мои среши – консултации с хора  разбирам за тяхната вътрешна съпротива да поискат и дадат прошка. Затова включих в книгата си „Пътят на сърцата” две упражнения, които могат да улеснят този процес, да променят емоционалния модел, ръководещ човека и да му помогнат да вземе решение и да реализира на практика този великолепен акт за освобождаване на човешката душа от непосилни понякога за нея товари на гняв и обида.

Ето едно от тези упражнения. Нека то ви донесе още Светлина!

„Седнете някъде, където няма да ви безпокоят. Отпуснете се и влезте в ниво Алфа. Сега си представете ранна утрин, когато слънцето още не е изгряло. Пуст перон на малка гара. Само Вие сте там и няма никой друг. Не след дълго дочувате свирка на локомотив и към вас бавно приближава влак. Само с един вагон. Спира. Вие се качвате. Вагонът е общ. По седалките са насядали хора.

Осветлението е съвсем слабо,  но Вие постепенно различавате лицата им. Тръгвате напред. Огледайте първата седалка. Със сигурност там седи някой, към когото изпитвате неприязън, раздразнение или обида. Мястото до него е свободно. То е за Вас.

Седнете там и поговорете с този човек. Разкажете му как сте се почувствали, от какво сте се засегнали и чуйте той какво ще Ви каже. Разберете неговата гледна точка и помнете – ние не споделяме общ свят, а само общи програми, които налагаме върху своите представи за света.

Той ще Ви разкаже друга версия на същата реалност, за която ще говорите и Вие, и двете версии ще бъдат верни. Забравете за правдата, истината и справедливостта. Извън собственото Ви състояние те не означават абсолютно нищо.

Неговата истина е не по-малко реална и важна от Вашата. След като поговорите с човека, поискайте от него прошка и му дайте своята. Направете го от сърце, с ясното съзнание, че в голямата игра, наречена „живот”, няма прави и  виновни, няма светци и грешници. Ние сме и едните и другите.

После минете към следващата седалка и вижте кой ви чака там… Повторете същото нещо с всички други, които специално за Вас са взели този влак, седнали са в този вагон и се нуждаят от Вашата прошка, толкова, колкото и Вие от тяхната.

Дайте и вземете. Накрая ще забележите, че като приключите с последния пътник навън ще се е развиделило. Слънцето тъкмо изгрява и свети право в очите Ви. Насладете се за миг на топлината му и после дръпнете ръчната спирачка.

Вие имате право сам да спрете с враждите, обидите и неприязънта към други хора, слезте от влака и помахайте на пътниците вътре, когато той отново потегли. Щом се изгуби от погледа Ви, вижте колко леко се чувствате и радостно се усмихнете. Направено е. Най-трудното нещо в този живот…

Правете това упражнение, винаги когато почувствате, че ви обхваща раздразнение към някого, или че гневът напира във Вас. Никога не позволявайте той да ви завладее, защото там, където той може да Ви отведе, никога не минава влак…”

Из „ПЪТЯТ НА СЪРЦАТА“

Споделете статията, за да се възползват повече хора!
бутон за сайт

Вижте още:

СТАТИИFACEBOOK(1)

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)

 


  Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

ЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4книги(1)

ЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯ(3)


 


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!