Направете един лесен тест, за да разберете дали стресът контролира живота ви

  • 0
7922865

Направете един лесен тест, за да разберете дали стресът контролира живота ви

Tags : 

Ако и вие си задавате въпроси като „Защо се ядосвам без нужда, защо се тъпча, след като не трябва и дори не искам да ям, тъй като се опитвам да отслабна? Защо мисля за неща, за които не искам да мисля? Аз искам да мисля за хубави, здравословни, позитивни неща. Защо не мога да се отърва от страхове, които сякаш ме преследват навсякъде, знайте, че най-вероятно стресът контролира живота Ви в много по-голяма степен, отколкото предполагате. За да проверите дали е така, направете един лесен тест.

Моля, отговорете с да или не.
1. Спите ли непробудно и спокойно през цялата нощ?
2. Състоят ли се поне две от вашите хранения през деня от жива храна, чрез която тялото да изгражда клетъчните си структури?
3. Минават ли два или три поредни дни, без да сте преживели някоя негативна ситуация, свързана със: скарване, спор, обида, разочарование, яд ?
4. Прекарвате ли вечерите в приятни разговори или в любими свои занимания, вместо да гледате телевизия или да преяждате?
5. Отделяте ли време всеки ден за зареждане на „акумулатора” с медитация, позитивни утвърждения и контакт с природата?

Ако сте отговорили с „да” на всички въпроси, то вие сте намерили начин да контролирате стреса в своя живота и да не допускате той да го разрушава, но ако имате поне един отговор „не”, знайте, че стресът осезаемо присъства в живота ви, дори и понякога маскиран като „нямам време за това”, „много ми е скъпо да си купувам жива храна”, „ами то пък не може съвсем да не се ядосваш” и други подобни убеждения, измислени от нашия ум, в стремежа му да оправдае нездравословните ни навици и нелепи постъпки. Защо му е да прави това? Поради една много проста причина- нашият ум, отъждествявайки се най-често с нашето его, винаги търси начин да ни осигури телесен и душевен комфорт, като ни „оправдае” пред себе си и пред другите.
   
За да постигнем баланс в живота си, е нужно да „чуем” не само ума, но и всички други наши части- нашето тяло, което под формата на симптоми усилено се мъчи да ни даде сигнали и да привлече вниманието ни, нашата душа, която чрез състояния на подтиснатост, болка или разочарование, също се опитва да ни каже, че не сме на своя път, нашият дух, като обединяващ цялото ни същество, който се опитва да ни насочи да променим своите мисли, така, че когато станем такива, каквито божествената част от нас иска да бъдем, тогава да имаме всичко, към което човешката част от нас се стреми.
Как да се освобождаваме от фалшивите стереотипи на мислене, с които сме свикнали, и които пораждат стресовите ситуации в живота ни, ще научим на предстоящия семинар. Повече за него вижте тук.

Споделете статията, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:FACEBOOK(1)
МУДРИТЕ – ЛЕЧЕНИЕ ПРИ СТРЕС
ЧИН МУДРА ЗА „БЪРЗА ПОМОЩ” ПРИ СТРЕС

Направете три лесни стъпки към хармония

МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ:

28-ДНЕВНА ПРОГРАМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ПРЕЧИСТВАНЕ, ОСНОВАНА НА ПЕТТЕ ЕЛЕМЕНТА

ОНЛАЙН ТРЕНИНГ – СЕМИНАР „ТЯЛОТО – ВЪЛШЕБНИЯТ ИНСТРУМЕНТ“

ОНЛАЙН КУРС ПО СУ ДЖОК

БЕЗПЛАТНО ПРЕДСТАВЯНЕ „СУ ДЖОК – ЧУДОТО В НАШИТЕ РЪЦЕ“

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЕМИНАРИ

БЕЗПЛАТНИ СЕМИНАРИ

  Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(2)


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!