Първа стъпка към вътрешния мир – откажете се от правотата си

  • 0
10426271_788491827872921_3505966674264456956_n

Първа стъпка към вътрешния мир – откажете се от правотата си

Tags : 

Животът не е това, което ви се случва. Животът е това, което се случва в съзнанието ви…

Един невидим сценарист създава събитията и преживяванията ви, после един невидим режисьор ги подрежда и на вас ви остава само да изиграете действието и същевременно да си мислите: „Какво да се прави, такъв е Животът…”

Познахте ли себе си в този модел на мислене? А досетихте ли се кои са невидимите сценарист и режисьор, от които зависи действието, което вие ще изиграете или изтърпите, пак според вашата мисловна нагласа? Познахте! Вие сте!

Моля, моля, без такива отговорности, вече ви чувам да викате. Я по-добре да си ми се случват нещата, отколкото аз да ги случвам. И на какво прилича това? Нима аз искам да съм болен, беден, самотен… Я стига! Много ясно, че за това са виновни лошите хора, лошата държава и защо пък не, лошото време!

Ако и вие мислите така, време е да спрете да четете тази статия. Време е да се върнете към болежките си, неприятностите и проблемите. Те са си само ваши и никой на този свят не може да ви ги отнеме, разреши или премахне. Което не пречи от време на време да предприемате някакви действия спрямо тях, външни, за съжаление.

Може би смятате, че ако изчезнат проблемите в службата, ще бъдете по-спокойни. Или като се потушат разногласията в семейството, най-после ще настъпи мир. Или когато се разреши този огромен проблем с… няма значение с какво, ще може да се отпуснете и успокоите. Нищо подобно няма да се случи, повярвайте ми! Но ако обърнете реда наопаки тогава наистина имате големи шансове да промените живота си!

Какво означава това? Нужно е първо да постигнем вътрешен мир и спокойствие и тогава като с магическа пръчица ще изчезнат всички дразнители.

Винаги наострям уши, когато в консултация чуя човек да изрежда какво го дразни, като възможно най-много пъти повтаря думите „дразня се”, „дразни ме”, защото знам, че имаме да извървим дълъг път към спокойствието, което човекът иска… А никак не е нужно да го търсим надалече…

Работата е там, че нашето естествено състояние е Вътрешният Мир. Неприятностите и проблемите са просто показатели за неговата липса или недостатъчност. Открийте своя Вътрешния мир, научете се да го чувствате, извиквате и усилвате и стресовите ситуации бавно, но сигурно ще започнат да напускат живота ви.

Не е нужно да го създавате, измисляте или донасяте отнякъде, вие вече го имате, раждате се с него. Вътрешният мир е един от даровете на Твореца за неговите любими деца, каквито сме ние.

Усещали сте го, докосвали сте се до него, понякога без да си давате сметка. Тай е състоянието, в което сте, когато не се чувствате принудени да играете роля – на шеф, на подчинен, или каквото там сте си избрали. Той е отвъд всички други състояния и затова коренно се различава от тях. Ще го познаете по това, че когато се потопите в него, ще започнете да възприемате проблемите като видимост, но не и като реалност.


 

Ако искате днес да сторите първата крачка към Вътрешния мир, направете нещо много просто: откажете се от правотата си!


 

Да, да, ужасно за повече хора! Ако не доказвате всеки ден по различни начини на себе си и на света, че сте прави за нещо, то вашата ценност май много ще започне да спада… Тъкмо обратното е и много скоро сами ще го осъзнаете.

„Хващайте се” всеки път щом започнете да убеждавате някого, че сте прав за нещо. А ако някой пък ви напада, че не сте прави вместо да му доказвате обратното, просто кажете: „Може и така да е”. Днес приемете всички версии и всички гледни токи. Приемете всички мнения и обяснения. Ако този подход ви се струва странен, знайте, че всъщност така упражнявате един от основните Вселенски принципи:


Приемането е най-висшата форма на сътворение на желаната реалност!


Другите няма да подозират на какво се дължат вашите различни от друг път реакции към несъгласията, споровете и отхвърлянето, но вие ще знаете, че сте започнали най-великото пътуване – към своя Вътрешния мир.

Веднъж щом се докоснете до него, запомнете това състояние и започнете да търсите и други начини, за да достигате до него. А каква е Вашата рецепта за постигане на Вътрешния мир, може да споделите в коментар по-долу.

 

 Споделете чрез бутончето, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

 

Вижте още:

ОНЛАЙН КУРС ПО СУ ДЖОК

СТАТИИFACEBOOK(1)

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)

  Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(2)

 


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!