Направи поне едно вълшебство днес

  • 0
2420971

Направи поне едно вълшебство днес

Tags : 

Първо сложете гърнето на огъня…Изчакайте и след като заври, махнете гърнето, излейте водата, седнете удобно и …затворете очи.

 Разбирате ли, магията е само в умовете ни и никъде другаде!

Спокойно можете да пропуснете частта с  гърнето! Но никога не пропускайте да правите поне по едно вълшебство на ден! Ние сме родени вълшебници и колкото по-рано си спомним тази наша истинска същност, толкова повече чудеса ще населяват живота ни. И не само нашия.

И така, първи урок от Курса по вълшебства.

Затворете очи, успокойте дишането, бройте бавно от 20 до 1 и сега помислете за някой човек, който в момента преживява безпокойство или тревога, или пък вие изпитвате трудности в общуването с него. Достатъчно е да помислите за него, да си го представите и връзката вече е направена. Нека в мислите ви той бъде усмихнат и спокоен. Покоят е истинската ни природа, тя е онова, което наричаме Висш Аз, духовната част от нас, която знае отговорите и има напътствията, които са ни нужни.

Хванете човека за ръка и тръгнете с него, ако предпочитате, може и да полетите, в умовете си можем да правим всичко, и там ограниченията на физическото пространство не съществуват.

Направете мислена обиколка, без да бързате, но и без да се задържате прекалено, през различните сезони на природния цикъл.
Най-напред „отидете” на цъфнала поляна с пролетни цветя. Почувствайте аромата на цъфналите дръвчета, насладете се на облаците, на ясното синьо небе, не казвайте и не правете нищо друго, освен да чувствате. Потопете се напълно в атмосферата, уханието на пролетта, чуйте и птиците и шумоленето на тревичката. Ако наблизо има рекичка, чуйте нежното румолене. Присъствайте напълно в този миг и в този свят. И просто бъдете заедно с другия човек. Не е нужно нищо да насочвате.

После отведете човека в света на Лятото, ако ви е по-лесно, представяйте си как махвате с ръка и сезоните се сменят, почувствайте и се насладете на жаркото слънце, на полъха на вятъра на морския бряг, ако желаете. Усетете как ухае Лятото.

Сега е ред на Есента, представете си колкото може по-ярки есенни картини, разходете се по килим от пожълтели листа, нека капки дъжд освежат лицата ви, вдъхвайте и чувствайте, чувствайте.

Когато сте в Зимата, ”докоснете” снега, чуйте го как скърца под обувките ви, изкачете се на висок, заснежен връх, насладете се оттам на съвършената белота и застиналост, потопете се напълно, почувствайте тази съвършена неподвижност.

Накрая пак завършете в пролетта. Там пожелайте на вашия спътник щастие, добруване и покой, благодарете на Природата за нейните блага и бавно отворете очи. Знайте, че вашата „обиколка” свърза в едно не просто годишните времена, тя активира енергиите, които стоят зад тях, техните съответствия в тялото, ума и емоциите.

Работата е там, че ние сме активна част от целия природен цикъл.

Нашите тела вибрират с енергиите на преобладаващата в дадения момент сезонна честота и се влияят от нея в много по-голяма степен, отколкото можем да си представим.
Така зимната картина, в която „поживяхте”, активира у вас и другия човек, енергията на бъбреците, които пък от своя страна контролират цялата костно-ставна система. Пролетните „кадри” пък освежиха енергията в черния дроб, а на емоционално ниво вложиха повече търпимост и спокойствие по отношение на околните.

Всичко е свързано с всичко.
Възстановяването на чувството за единение с Вселената е нашият път към здравето и благополучието.

Какво ще се случи оттук нататък и дали изобщо нещо ще се случи?

Не занимавайте ума си с този въпрос. Вие направихте своя избор да дарите вълшебство, така и човекът ще направи своя, дали да се възползва.

Ако ви се струва твърде… трудно за възприемане това вълшебство, грабвайте гърнето, сложете да заври, после го излейте и… нататък си знаете!

Помнете девиза на Курса по вълшебства:

Нашите тела са вълшебни инструменти, а умовете ни – диригенти – чародеи, а Вие сте този, който ги събира в Едно.

Не позволявайте от тук нататък денят да си отива, без да сте направили поне едно вълшебство!


 

 


Leave a Reply


Logged in as Марияна Анастасова Log out?


  Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(2)


МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ:FACEBOOK

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

 

Споделете статията чрез бутончето, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

 

 


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!