Кристалите – вибрацията, която ни е нужна

  • 0
ПОДАРЪК(1)

Кристалите – вибрацията, която ни е нужна

Tags : 

Кристалите са едни от децата на Майката Земя. Хилядолетия наред тяхната красота докосва душата на всекиго. Но освен че са едно от чудесата на природата, кристалите са и проводник на сила.

Светът на камъните остава обгърнат от фантастични легенди, поверия, митове, мистични суеверия. Вярата в магическата сила на скъпоценните камъни съществува, откакто съществуват хора на Земята. Една древна легенда разказва за това, как атлантите използвали силата на кристалите, за да се свържат с Космоса.

 Според мъдреците от онова време, тайните знания, които владеели атлантите, не бивало да се разгласяват на непосветените и затова ги закодирали в минералите (камъните) за потомците, които според тях трябвало да станат достатъчно умни, за да не повторят грешките, направени от най-напредналата цивилизация в древността.

Често камъните и бижутата са били използвани не толкова за лечение и защита, колкото за украшения. В древна Индия, Шри Ланка, Тайланд и Бирма облеклото на жените в по-голямата си част се състояло от огърлици, обеци, амулети, гривни и пръстени на пръстите на краката.

Накитите от камъни се използвали и като амулети. Например, египтяните смятали за чудодейни, бижутата от лазурит, направени под формата на човешко око (лазурита дава яснота на ума). Каменните скарабей, символ на безсмъртието, прераждането и обновяването. , използвали като печати и носели като талисмани. Амулети във формата на скарабей се правели от аметист.

Вероятно на подсъзнателно ниво повечето хора усещат тайната, която е скрита в камъните, затова се интересуваме от тях и искаме да притежаваме тези прекрасни творения на природата. Но ако просто притежаваш някои от тези дарове на природата и не се възползваш от неговите възможности – е все едно да стоиш гладен, седейки пред изобилие от храна. Възможностите на минералите са много. Те могат не само да ни красят и радват очите ни, но и да ни изцеляват от различни болести, да ни оказват магическа подкрепа, да ни служат като талисмани, амулети и пазители, да ни хармонизират.

Скъпоценните и полускъпоценните камъни са най-старите неорганични съединения на земята. Това трябва да помним и към тях трябва да се отнасяме със същата любов, почит, уважение и внимание, както към родителите си. Бъдете сигурни, че ако промените отношението си към камъка, който притежавате, той ще откликне и ще ви обгради с бащина грижа. Опитайте да направите прост експеримент. Кажете на глас, например, следното: „Тази висулка с нефрит е прекрасна“- незабавно ще видите, че камъкът ще стане по – ярък и бижуто, което преди сте наричали пръстен или обеци, ще се превърне от обикновено украшение в изискана вещ, която ще изглежда като рядко, изключително произведение на изкуството.

Kaкви са ползите от използване на минерали?

Ако всички органи, жлези, нерви и психика са наред, а съдържанието на хормони, ензими и минерали е на нормалното ниво, човек се чувства здрав и енергичен. Веднага щом настъпи дисбаланс, човек изпитва болка, чувства се лошо и заболява. Приемайки таблетки, например, при главоболие или болки в стомаха, вие потискате болката, но не премахвате причината за нея. Хармонията в тялото, по този начин, остава нарушена. Лечението с природни минерали ще ви помогне не само да се отървете от болката, без странични ефекти, но също така и да премахнете причините за заболяванията, успешно да предотвратите последствията от тях. С най-различни форми на приложение, камъните помагат за постигане на физическа и духовна хармония.

Защо и как камъните проявяват целебни свойства?

Както всичко в нашата Вселена, камъните са съставени от енергийни полета, които на места са много плътни. Както всяка друга материя, от камъните излизат точно определени вибрации: положителни, отрицателни или неутрални. Камъните постоянно всмукват в себе си енергия, която отдават под формата на топлина, светлина или излъчване.

Когато сме болни, в нашите енергийни полета и вибрации се появяват нарушения. Това означава, че някъде в тялото е възникнал дисбаланс, който трябва да се регулира, за да оздравеем.

За тази цел ние се нуждаем от целебните камъни, тъй като те предават на нашите нервни окончания своята енергия под формата на вибрации. Чрез нервните влакна те съобщават на организма информация, която помага за възстановяване на баланса. Известно е, че електростатичните и електромагнитни вибрации могат да имат положително въздействие върху енергийната система на човека. Така и лечението със скъпоценни и полускъпоценни камъни не е нищо друго, освен използване на научните открития в полза на здравето. Цялостно лечение на човека, т.е. въздействие, насочено едновременно към духа и тялото, е правилната посока на лечение.

Източници: http://nanocom-bg.com, www.magicgatebg.com


Участвайте в онлайн видео семинара „СИЛАТА НА КРИСТАЛИТЕ ДА ХАРМОНИЗИРАТ И ИЗЦЕЛЯВАТ“!

Онлайн видео курс по цветотерапия (в три модула)

Споделете статията чрез бутончето, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

Вижте още:

СТАТИИFACEBOOK(1)

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)


 ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ТЕЗИ ПРОМО ПАКЕТИ –

ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги с ОТСТЪПКА ДО 80%


книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(2)

 

 


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!