Ако искате в живота си успех, посадете семената, от които да израсне той

  • 0
77005122

Ако искате в живота си успех, посадете семената, от които да израсне той

Tags : 

Една много древна тибетска мъдрост говори за семената, които всички ние засаждаме в умовете и съзнанието си чрез думите, които казваме, мислите, които мислим и действията, които извършваме. Всяка наша дума, всяка мисъл, всяко действие, казва тази древна философия, засажда семе в нашия ум, което в някакъв момент, задължително ще трябва да се разтвори и от него да поникне резултат под формата на обстоятелство, събитие или взаимоотношение с другите хора.

С други думи, това отново е Законът за причината и следствието, или Законът за кармата. От тази гледна точка, всичко, без изключение, което казваме, мислим, извършваме, е кармичен епизод.

И така, как можем да се възползваме в пълна степен от този Закон за причината и следствието, така че да привличаме и да създаваме успех.

Кои са тези семена, от които може да израсне той и как да ги засаждаме? Семената за успех, както всички семена, са свързани със същността на това, което искаме да видим като резултат. Естествено, ако искаме да берем ябълки, ще трябва да засадим семе от ябълка. Ако искаме да берем круши, ще трябва да засадим семе от круша. Няма да очакваме да засадим семе от ябълка, а пък да се появи круша. Нито ще го очакваме, нито пък е възможно това да се случи. Така че, ако искаме в нашия живот да се видим като успешен човек, ще трябва да засадим семе именно за успех.

Тук, обаче, има една особеност, която трябва да вземем предвид. Ние засаждаме семената в собствените си умове единствено и само чрез другите хора. Това е основна част от тази тибетска философия, която говори за семената и резултатите от тях, за причините, следствията, въобще за Закона за кармата. Така че, каквито и семена да засадим в нашите умове, за да осъществим процеса, са ни необходими хората, които са около нас.

Едно такова семе за успех можем да засадим, ако намерим човек, който иска да постигне същия успех като нас. Това, което е нужно да направим, е просто да му помогнем по някакъв начин, или да се опитаме поне, да постигне успех в същата тази област.

Необходимо е да действаме осъзнато. Примерно, да го поканим и да поговорим с него за стремежите му. Не е необходимо да оповестяваме на целия свят, нито пък на него самия, че „аз сега искам да говоря с тебе, защото по този начин ще засадя едно семе в моя ум, като ти помогна на теб, и аз самия ще постигна успех“. Това не е необходимо. Това вие си го знаете, вие знаете собствената си мотивация, като заедно с нея е нужно и искрено желание, наистина да помогнете на този човек да постигне успех.

Ако вие нямате искреното желание да му помогнете, а решите да направите това, само за да задействате машинално и механично един закон, трябва да знаете, че, че нищо в тази Вселена не става механично и машинално. Защото тя е ментална, тя е изпълнена със съзнателна жива материя и затова всичко, което предприемаме съзнателно и с искрено желание да бъдем полезни на другите хора, има неимоверно по-голяма стойност, отколкото нашите механични действия.

И така, нека обобщим. Намираме някого, който в същата област като нас се стреми към успех и правим нещо. Поканваме го най-напред, разговаряме с него за това – за неговите желания, за неговите стремежи, за това какво той иска да постигне, какво иска да направи, предлагаме му идеи и решения, опитваме се да му помогнем, и ако можем наистина правим нещо реално в тази посока. Това е едно изкючително мощно семе, което може да засадим в своите умове и което ще даде като резултат един ден нашият собствен успех!

Споделете статията чрез бутончето, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

 

Вижте още:

Семинар „Изкуството да вземаме правилни решения“, 27 – 29 ноември, Боровец

FACEBOOK(1)

СТАТИИ

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)

 


  Възползвайте се от  специалните ни предложения ПРОМО ПАКЕТИ – ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги!

книгиЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ4

ЗЛАТЕНА КОЛЕКЦИЯСАМО ТОЗИ МЕСЕЦ(1)

 

 


Leave a Reply

Абонирайте се, за да получавате новите статии на своя имейл!